Snel cap­tain's din­ner

Stoere, winterse maaltijd van kapucijners, spek en bloemkool

(278)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Stoere, winterse maaltijd van kapucijners, spek en bloemkool 4 personen
3 278

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar. Kook ondertussen de bloemkool in 4 min. beetgaar, giet af en laat uitlekken. Snijd de ui in ringen. Voeg toe aan het spek en bak 2 min. mee op laag vuur.
  2. Spoel de kapucijners af in een vergiet onder koud stromend water. Breng aan de kook met water, draai het vuur laag en verwarm in 5 min. Giet af. Voeg de zilveruitjes, bloemkool, het spek en de ui toe aan de kapucijners. Verdeel over 4 borden en schep op elk bord een lepel piccalilly.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.733 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Snel captain's dinner

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel cap­tain's din­ner

1
1
  • 250 g spekreepjes

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar.

2
2
  • 350 g bloemkoolroosjes

Kook ondertussen de bloemkool in 4 min. beetgaar, giet af en laat uitlekken.

3
3
  • 150 g uien

Snijd de ui in ringen. Voeg toe aan het spek en bak 2 min. mee op laag vuur.

4
4
  • 150 ml kraanwater
  • 800 g jonge kapucijners

Spoel de kapucijners af in een vergiet onder koud stromend water. Breng aan de kook met wat water, draai het vuur laag en verwarm 5 min. Giet af.

5
5
  • 150 g zilveruien

Voeg de zilveruitjes, bloemkool, het spek en de ui toe aan de kapucijners.

6
6
  • 4 el piccalilly

Verdeel over 4 borden en schep op elk bord een lepel piccalilly.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.