Cap­tain's din­ner

(98)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 98

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Knip het vel van de saucijzen open en haal het gehakt eruit. Maak de prei schoon en snijd samen met de ui in ringen. Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag en roerbak hierin het gehakt goudbruin. Voeg de prei en eventueel wat chilipeper toe en bak alles zachtjes nog 5 min. Doe de inhoud van de potten kapucijners in een ruime pan en verwarm ze op een vrij laag vuur. Laat ze echter niet koken.
  2. Bak ondertussen in een andere koekenpan met antiaanbaklaag de plakjes spek zachtjes uit. Schep ze uit de pan op een stukje keukenpapier. Bak de uiringen in het spekvet op een laag vuur in ca. 8 min. goudbruin. Giet de augurkjes en de zilveruitjes af. Doe alle ingrediënten in kleine schaaltjes en zet ze op tafel. Giet de kapucijners af, doe ze in een schaal en zet deze ook op tafel.

combinatietip:

Bij zo'n uitgebreide kapucijnertafel met veel verschillende smaken past een fris pilsje of een kruidige, witte wijn. Bijvoorbeeld een Gewürztraminer uit de Elzas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Captain's dinner

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cap­tain's din­ner

1
1
  • 300 g saucijzen
  • 1 prei
  • 2 uien

Knip het vel van de saucijzen open en haal het gehakt eruit. Maak de prei schoon en snijd samen met de ui in ringen.

2
2

Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag en roerbak hierin het gehakt goudbruin.

3
3
  • ½ tl gemalen chilipeper

Voeg de prei en eventueel wat chilipeper toe en bak alles zachtjes nog 5 min.

4
4
  • 1.44 kg kapucijners

Doe de inhoud van de potten kapucijners in een ruime pan en verwarm ze op een vrij laag vuur. Laat ze echter niet koken.

5
5
  • 100 g ontbijtspek

Bak ondertussen in een andere koekenpan met antiaanbaklaag de plakjes spek zachtjes uit. Schep ze uit de pan op een stukje keukenpapier.

6
6

Bak de uiringen in het spekvet op een laag vuur in ca. 8 min. goudbruin.

7
7
  • 320 g zoetzure augurken
  • 320 g zilveruitjes
  • 2 el mosterd
  • 4 el piccalilly

Giet de augurkjes en de zilveruitjes af. Doe alle ingrediënten in kleine schaaltjes en zet ze op tafel.

8
8

Giet de kapucijners af, doe ze in een schaal en zet deze ook op tafel.

Tip: Gebruik eventueel een rechaud om ze warm te houden.

combinatietip:

Bij zo'n uitgebreide kapucijnertafel met veel verschillende smaken past een fris pilsje of een kruidige, witte wijn. Bijvoorbeeld een Gewürztraminer uit de Elzas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.