Been­ham uit de oven met si­naas­ap­pel

Minder is meer, bewijst dit gerecht. Een paar ingrediënten: meer heb je niet nodig

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 275 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 2 u. 5 min. wachten
    • 55 min. oventijd
(173)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Minder is meer, bewijst dit gerecht. Een paar ingrediënten: meer heb je niet nodig 4 personen
3 173

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Snijd het steeltje van de rode peper en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Neem de beenham uit de aluminium schaal.
  2. Meng in de schaal het sinaasappelrasp en sap met de peper, suiker en olie, totdat de suiker is opgelost. Leg de ham terug in de schaal. Wentel door de marinade. Dek af met aluminiumfolie en laat 2 uur in de koelkast marineren. Keer halverwege. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  3. Haal de ham uit de koelkast, verwijder het aluminiumfolie en bak de ham in het midden van de oven in ca. 55 min. gaar. Keer halverwege. Bedruip regelmatig met de marinade. Neem de ham uit de oven en dek af met of verpak in aluminiumfolie. Laat 5 min. rusten.
  4. Snijd de ham in dunne plakken en serveer.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree en boontjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 957 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Beenham uit de oven met sinaasappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Been­ham uit de oven met si­naas­ap­pel

1
  • 1 sinaasappel

Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.

2
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

3
  • 100 g donkerbruine basterdsuiker
  • 1 el koolzaadolie
  • 600 g beenham

Neem de beenham uit de aluminium schaal. Meng in de schaal het sinaasappelrasp en sap met de peper, suiker en olie, totdat de suiker is opgelost.

4

Leg de ham terug in de schaal. Wentel door de marinade. Dek af met aluminiumfolie en laat 2 uur in de koelkast marineren. Keer halverwege.

5

Verwarm de oven voor op 175 °C.

6

Verwijder het aluminiumfolie van de ham en bak de ham in het midden van de oven in ca. 55 min. gaar. Keer halverwege. Bedruip regelmatig met de marinade.

Tip: Als de beenham snel bruin wordt maar van binnen nog niet gaar genoeg is, kun je opnieuw aluminiumfolie over de ovenschaal leggen om nog meer verkleuring te voorkomen.

7

Neem de ham uit de oven en dek af met of verpak in aluminiumfolie. Laat 5 min. rusten.

8

Snijd de ham in dunne plakken en serveer.

9

Bon appétit!

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree en boontjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.