Been­ham met ge­pof­te ap­pel uit de oven

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 498 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(80)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht 4 personen
3 80

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal
  • bakplaat
  • bakpapier
  • appelboor

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven verwarmen op 180 °C. Appels wassen en met appelboor klokhuis verwijderen. Ham volgens aanwijzingen op verpakking in oven bereiden. Aardappelkroketjes over beklede bakplaat verdelen en in oven onder of boven beenham in 30 min. goudbruin en knapperig bakken. Appels naast beenham leggen en 30 min. poffen. Vlak voor einde van kooktijd honing-whiskeysaus uit verpakking over vlees verdelen en even terug in oven zetten. Prei schoonmaken en in stukken van ca. 5 cm snijden. Boter in pan verhitten. Zodra boter gesmolten is prei, kopje water, azijn, naar smaak zout en peper toevoegen en met deksel op pan in ca. 10 min. gaarsmoren. Vuur hoog zetten en zonder deksel nog 2 min. koken. Beenham in plakjes snijden. Plakjes beenham, gepofte appel, gesmoorde prei en aardappelkroketjes over 4 borden verdelen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 498 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 04-05

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.