Ge­roos­ter­de fles­pom­poen

Zoete pompoen uit de oven met komijn en zeezout: een lekker vegetarisch bijgerecht

(104)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Zoete pompoen uit de oven met komijn en zeezout: een lekker vegetarisch bijgerecht 4 personen
3 104

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Was de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten. Snijd beide helften in plakken van 2 cm. Meng de pompoen met de olie en het komijnzaad en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Bak de pompoen 20 min. in de oven. Bestrooi voor het serveren met het zeezout.

combinatietip:

Lekker met kip uit de oven.

video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 430 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde flespompoen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de fles­pom­poen

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 850 g flespompoen

Was de pompoen en halveer in de lengte. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel, laat de schil zitten.

3
3

Snijd beide helften in plakken van 2 cm.

4
4
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl komijnzaad

Meng de pompoen met de olie en het komijnzaad en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5
  • 1 tl zeezout

Bak de pompoen 20 min. in de oven. Bestrooi voor het serveren met het zeezout.

combinatietip:

Lekker met kip uit de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.