Ge­roos­ter­de schor­se­ne­ren

Met rode ui en wortelen een perfect bijgerecht voor bij biefstuk of kabeljauw.

(90)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Met rode ui en wortelen een perfect bijgerecht voor bij biefstuk of kabeljauw. 4 personen
3 90

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de schorseneren en peen met een dunschiller. Halveer dikke exemplaren in de lengte zodat alle schorseneren en peen een gelijke dikte hebben. Leg de stelen schorseneren na het schillen direct een kom water met de azijn tot gebruik. Kook de schorseneren en wortels in water met zout 5 min. Giet af en laat goed uitlekken.
  3. Snijd de ui in partjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng op de bakplaat de schorseneren en peen met de ui, olie en tijm. Breng op smaak met peper en grof zeezout. Rooster de schorseneren, peen en ui in de oven in ca. 25 min. gaar.

combinatietip:

Lekker met gebakken biefstuk of kabeljauwfilet en romige aardappelpuree.

video

Groen­ten gril­len en roos­te­ren

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 535 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde schorseneren

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de schor­se­ne­ren

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

3
3
  • 500 g schorseneren
  • ½ bos peen

Schil de schorseneren en de peen met een dunschiller. Halveer dikke exemplaren in de lengte zodat alle schorseneren en peen een gelijke dikte hebben.

4
4
  • 2 el wittewijnazijn

Leg de stelen schorseneren na het schillen direct in een kom water met de azijn tot gebruik.

5
5

Kook de schorseneren en wortels in water met zout 5 min. Giet af en laat goed uitlekken.

6
6
  • 2 el rode uien
  • 1 el tijm

Snijd de ui in partjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

7
7
  • 2 el olijfolie
  • 1 mespunt grof zeezout

Meng op de bakplaat de schorseneren en peen met de ui, olie en tijm. Breng op smaak met peper en grof zeezout.

8
8

Rooster de schorseneren, peen en ui in de oven in ca. 25 min. gaar.

combinatietip:

Lekker met gebakken biefstuk of kabeljauwfilet en romige aardappelpuree.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.