Fran­se aard­bei­en­taart

Fris zomergebak met een basis van mascarpone en honing.

  • gebak
  • 8 stuks
  • 560 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
    • 30 min. oventijd
(118)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans gebak Fris zomergebak met een basis van mascarpone en honing. 8 stuks
3 118

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • deegroller
  • taartvorm (Ø 28 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de boter in blokjes. Doe de bloem, witte basterdsuiker, boter, vanillesuiker en het ei in de keukenmachine en meng tot een samenhangend deeg. Kneed kort met de hand en rol met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde lap met een doorsnede van 30 cm.
  2. Vet de taartvorm in met wat boter, bekleed de bodem en de randen van de vorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. lichtbruin en gaar. Neem uit de oven en laat in de vorm in 1 uur helemaal afkoelen.
  3. Roer met een vork de mascarpone los in een kom en meng de honing erdoor. Verdeel het mascarponemengsel over de taartbodem. Week de gelatine 5 min. in koud water.
  4. Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien en snijd in partjes. Leg de aardbeien dakpansgewijs op het mascarponemengsel in de vorm. Begin bij de korst en werk naar binnen.
  5. Doe de kristalsuiker met het water in een steelpan en laat de suiker oplossen. Knijp de gelatine uit en laat oplossen in het suikerwater. Bestrijk de aardbeien met het suikerwater, met behulp van de bakkwast. Dek de taart af met vershoudfolie en laat in minimaal 30 min. stijf worden in de koelkast.
video

Ge­la­ti­ne ver­wer­ken

Instructievideo - 01:12 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 55 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Franse aardbeientaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fran­se aard­bei­en­taart

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 155 g boter
  • 250 g bloem
  • 125 g witte basterdsuiker
  • 12 g vanillesuiker
  • 1 ei

Snijd de boter in blokjes. Doe de bloem, witte basterdsuiker, boter, vanillesuiker en het ei in de keukenmachine en meng tot een samenhangend deeg.

3
  • 10 g bloem

Kneed kort met de hand en rol met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde lap met een doorsnede van 30 cm.

4
  • 2 g boter

Vet de taartvorm in met wat boter, bekleed de bodem en de randen van de vorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

5

Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. lichtbruin en gaar. Neem uit de oven en laat in de vorm in 1 uur helemaal afkoelen.

6
  • 375 g mascarpone
  • 3 el honing

Roer met een vork de mascarpone los in een kom en meng de honing erdoor. Verdeel het mascarponemengsel over de taartbodem.

7
  • 4 blaadjes gelatine
  • 300 g aardbeien

Week de gelatine 5 min. in koud water. Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien en snijd in partjes.

8

Leg de aardbeien dakpansgewijs op het mascarponemengsel in de vorm. Begin bij de korst en werk naar binnen.

9
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 2 el kraanwater

Doe de kristalsuiker met het water in een steelpan en laat de suiker oplossen. Knijp de gelatine uit en laat oplossen in het suikerwater.

10

Bestrijk de aardbeien met het suikerwater. Dek de taart af met vershoudfolie en laat in minimaal 30 min. stijf worden in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.