Ge­gla­ceer­de wor­tel­tjes

(112)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 2 personen
3 112

Ingrediënten

2 personen
Testversie

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de peterselie fijn. Was de worteltjes en laat uitlekken. Laat de wok op hoog vuur warm worden. Verhit de boter en roerbak de worteltjes ca. 3 min. Draai vuur laag. Voeg het citroensap en water toe. Stoof de worteltjes in ca. 5 min. beetgaar, schep regelmatig om.
  2. Strooi de suiker over de worteltjes. Draai het vuur weer hoog en schep voortdurend om. Laat het kookvocht inkoken tot het stroperig wordt en bijna verdampt is. Schep de worteltjes in een schaal om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Strooi de gehakte peterselie erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Geglaceerde worteltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gla­ceer­de wor­tel­tjes

1
1
  • 15 g verse peterselie
  • 300 g worteltjes

Snijd de peterselie fijn. Was de worteltjes en laat uitlekken.

2
2
  • 2 el boter

Laat de wok op hoog vuur warm worden. Verhit de boter en roerbak de worteltjes ca. 3 min. Draai vuur laag.

3
3
  • 1 el citroensap
  • 100 ml kraanwater

Voeg het citroensap en water toe. Stoof de worteltjes in ca. 5 min. beetgaar, schep regelmatig om.

4
4
  • 1 el suiker

Strooi de suiker over de worteltjes. Draai het vuur weer hoog en schep voortdurend om.

5
5

Laat het kookvocht inkoken tot het stroperig wordt en bijna verdampt is.

6
6

Schep de worteltjes in een schaal om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Strooi de gehakte peterselie erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.