Ge­gla­ceer­de wor­tel­tjes

(108)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 2 personen
3 108

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Bereiden

  1. Snijd de peterselie fijn. Was de worteltjes en laat uitlekken. Laat de wok op hoog vuur warm worden. Verhit de boter en roerbak de worteltjes ca. 3 min. Draai vuur laag. Voeg het citroensap en water toe. Stoof de worteltjes in ca. 5 min. beetgaar, schep regelmatig om.
  2. Strooi de suiker over de worteltjes. Draai het vuur weer hoog en schep voortdurend om. Laat het kookvocht inkoken tot het stroperig wordt en bijna verdampt is. Schep worteltjes in een schaal om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Strooi de gehakte peterselie erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Geglaceerde worteltjes

terug naar recept

Ge­gla­ceer­de wor­tel­tjes

1
1
  • 15 g verse peterselie
  • 300 g worteltjes

Snijd de peterselie fijn. Was de worteltjes en laat uitlekken.

2
2
  • 2 el boter

Laat de wok op hoog vuur warm worden. Verhit de boter en roerbak de worteltjes ca. 3 min. Draai vuur laag.

3
3
  • 1 el citroensap
  • 100 ml kraanwater

Voeg het citroensap en water toe. Stoof de worteltjes in ca. 5 min. beetgaar, schep regelmatig om.

4
4
  • 1 el suiker

Strooi de suiker over de worteltjes. Draai het vuur weer hoog en schep voortdurend om.

5
5

Laat het kookvocht inkoken tot het stroperig wordt en bijna verdampt is.

6
6

Schep worteltjes in een schaal om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Strooi de gehakte peterselie erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.