Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Ge­gla­ceer­de wor­tel­tjes

(101)waardeer
Een lekker hollands recept. Het vegetarische bijgerecht bevat de volgende ingrediënten: verse peterselie, panklare worteltjes, vloeibare boter, citroensap, (fijne tafel)suiker, (versgemalen) peper en zout Hollands bijgerecht 2 personen 115 kcal
3 101

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

Steeltjes van peterselie snijden, blad fijnhakken. Worteltjes wassen en laten uitlekken. Wok op hoog vuur warm laten worden. Boter verhitten, worteltjes ca. 3 minuten roerbakken. Vuur laag draaien. Citroensap en 1 dl water toevoegen. Worteltjes in ca. 5 minuten beetgaar stoven, regelmatig omscheppen. Suiker over worteltjes strooien. Vuur weer hoog draaien en onder voortdurend omscheppen kookvocht laten inkoken tot het stroperig wordt en bijna verdampt is. Worteltjes in schaal scheppen en op smaak brengen met peper en zout. Bestrooien met gehakte peterselie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 115 kcal
  • Eiwit 1 g
  • Vet 8 g
  • Koolhydraten 9 g
Tags