Ge­gla­ceer­de wor­tel­tjes

Met limoen, honing en bieslook doe je eens iets heel anders met wortel.

(75)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Met limoen, honing en bieslook doe je eens iets heel anders met wortel. 4 personen
2 75

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de worteltjes 4 min. Boen ondertussen de limoen schoon en rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
  2. Giet de worteltjes af in een vergiet. Zet de lege pan weer op laag vuur en smelt de boter. Voeg de worteltjes toe en bak 1 min. op hoog vuur mee. Voeg de honing, het limoensap en -rasp toe en bak al omscheppend 3 min. mee.
  3. Snijd de bieslook fijn en schep door de worteltjes en serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 42 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Geglaceerde worteltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gla­ceer­de wor­tel­tjes

1
1
  • 600 g Parijse worteltjes
  • 1 limoen

Kook de worteltjes 4 min. Boen ondertussen de limoen schoon en rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

2
2
  • 20 g boter

Giet de worteltjes af in een vergiet. Zet de lege pan weer op laag vuur en smelt de boter.

3
3

Voeg de worteltjes toe en bak 1 min. op hoog vuur mee.

4
4
  • 4 el schenkhoning

Voeg de honing, het limoensap en -rasp toe en bak al omscheppend 3 min. mee.

5
5
  • 12½ g bieslook

Snijd de bieslook fijn en schep door de worteltjes. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.