Zuur­kool­sa­la­de

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
3 44

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet. Druk er met een vork zo veel mogelijk vocht uit.
  2. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de karwijzaad 1 min. Voeg de zuurkool toe en warm 2 min. door. Voeg de spitskool toe en warm nog 3 min. door.
  3. Laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Meng de kool met de rucola. Breng op smaak met peper en besprenkel met extra vergine olijfolie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 134 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Zuurkoolsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool­sa­la­de

1
1
  • 250 g wijnzuurkool

Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet. Druk er met een vork zo veel mogelijk vocht uit.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl karwijzaad

Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de karwijzaad 1 min.

3
3
  • 300 g gesneden spitskool

Voeg de zuurkool toe en warm 2 min. door. Voeg de spitskool toe en warm nog 3 min. door.

4
4
  • 75 g rucola
  • 1 el extra vergine olijfolie

Laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Meng de kool met de rucola. Breng op smaak met peper en besprenkel met extra vergine olijfolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.