Groen­ten met an­sjo­vis­dip

De ansjovisdip - bagna cauda - is typisch Italiaans. Perfect bijgerecht of als borrelhap.

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan borrelhapje De ansjovisdip - bagna cauda - is typisch Italiaans. Perfect bijgerecht of als borrelhap. 4 personen
2 44

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers de knoflook boven een steelpan. Voeg de boter en ansjovis toe en verwarm 10 min. op laag vuur. Schil ondertussen de bleekselderij, schrap de wortels en snijd beide groenten in repen. Snijd de komkommer in de lengte in 4 parten, Snijd de rode paprika in repen en de venkelknol in 8 parten. Snijd het loof en de onderkant van de radijsjes. Verdeel alle groenten over een schaal.
  2. Neem de pan van het vuur en klop de olie door het ansjovismengsel. Breng op smaak met flink wat peper. Serveer de warme ansjovisdip in een kommetje bij de groenten.
video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 570 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Groenten met ansjovisdip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­ten met an­sjo­vis­dip

1
1
  • 4 tenen knoflook
  • 20 g boter
  • 8 ansjovisfilets in olijfolie

Pers de knoflook boven een steelpan. Voeg de boter en ansjovis toe en verwarm 10 min. op laag vuur.

2
2
  • 4 stengels bleekselderij
  • 4 wortels
  • ½ komkommer

Schil ondertussen de bleekselderij, schrap de wortels en snijd beide groenten in repen. Snijd de komkommer in de lengte in 4 parten,

3
3
  • 1 rode paprika
  • 1 venkelknol
  • 1 bos radijs

Snijd de rode paprika in repen en de venkelknol in 8 parten. Snijd het loof en de onderkant van de radijsjes. Verdeel alle groenten over een schaal.

4
4
  • 50 ml olijfolie

Neem de pan van het vuur en klop de olie door het ansjovismengsel. Breng op smaak met flink wat peper.

5
5

Serveer de warme ansjovisdip in een kommetje bij de groenten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.