La­sag­ne met groen­ten

Een winterse lasagne met peen, venkel en een roomsaus van ansjovis. Buono!

(108)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Een winterse lasagne met peen, venkel en een roomsaus van ansjovis. Buono! 4 personen
3 108

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok
  • lage ovenschaal (20 x 25 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Halveer de venkel in de lengte en snijd in dunne plakjes. Snijd de winterpeen in dunne plakjes en hak de rozemarijn grof. Snijd de ui in ringen. Maak de sperziebonen schoon. Verhit de olie in een wok en roerbak de venkel, wortel, sperziebonen, ui en rozemarijn 3-4 min. Schenk een scheutje water erbij en laat de groenten in nog 5 min. gaar worden.
  2. Giet de ansjovis af boven een steelpan en verwarm de olie. Hak de ansjovis fijn en laat al roerend in de warme olie smelten. Vet de ovenschaal in. Voeg de slagroom en melk toe en laat 5 min. zachtjes koken. Strijk enkele lepels van de dunne roomsaus over de bodem van de ingevette ovenschaal.
  3. Leg 2 lasagnevellen erop. Verdeel een kwart van de groenten, enkele lepels roomsaus en de kaas erover. Herhaal deze volgorde drie keer en gebruik in totaal 2/3 van de kaas. Verdeel over de laatste laag van groenten en roomsaus de rest van de kaas. Bak in het midden van de oven de lasagne in 20-25 min. gaar. Neem de lasagne uit de oven en laat 5-10 min. staan zodat hij stevig wordt.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 890 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 57 g
    waarvan verzadigd 32 g
  • natrium 1.140 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Lasagne met groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met groen­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 2 venkelknollen
  • 400 g winterpeen
  • 2 takjes rozemarijnnaaldjes
  • 2 rode uien

Halveer de venkel in de lengte en snijd in dunne plakjes. Snijd de winterpeen in dunne plakjes en hak de rozemarijn grof. Snijd de ui in ringen.

3
3
  • 250 g sperziebonen
  • 3 el olijfolie

Maak de sperziebonen schoon. Verhit de olie in een wok en roerbak de venkel, wortel, sperziebonen, ui en rozemarijn 3-4 min.

4
4

Schenk een scheutje water erbij en laat de groenten in nog 5 min. gaar worden.

5
5
  • 1 blik ansjovisfilets

Giet de ansjovis af boven een steelpan en verwarm de olie. Hak de ansjovis fijn en laat al roerend in de warme olie smelten. Vet de ovenschaal in.

6
6
  • 250 ml slagroom
  • 250 ml melk

Voeg de slagroom en melk toe en laat 5 min. zachtjes koken. Strijk enkele lepels van de dunne roomsaus over de bodem van de ingevette ovenschaal.

7
7
  • 250 g lasagnevellen
  • 200 g geraspte belegen kaas

Leg 2 lasagnevellen erop. Verdeel een kwart van de groenten, enkele lepels roomsaus en de kaas erover. Herhaal deze volgorde drie keer.

8
8
  • 100 g geraspte belegen kaas

Verdeel over de laatste laag van groenten en roomsaus de kaas.

9
9

Bak in het midden van de oven de lasagne in 20-25 min. gaar. Neem de lasagne uit de oven en laat 5-10 min. staan zodat hij stevig wordt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.