Sa­la­de met wit­lof en gor­gon­zo­la

(78)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
3 78

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Verwijder de korstjes van het brood en scheur of snijd het brood in stukjes. Meng in een grote kom met de knoflook. Roer 1/3 van de gorgonzola, de mosterd, olie, azijn en honing in een kleine kom tot een gladde dressing.
  2. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het witlof in reepjes van 1 cm breed. Meng het brood, witlof en de dressing. Verkruimel de rest van de gorgonzola en strooi over de salade. Bestrooi met (versgemalen) peper.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Salade met witlof en gorgonzola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met wit­lof en gor­gon­zo­la

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 4 sneetjes ambachtelijk witbrood

Snijd de knoflook fijn. Verwijder de korstjes van het brood en scheur of snijd het brood in stukjes. Meng in een grote kom met de knoflook.

2
2
  • 50 g gorgonzola piccante 48+
  • 1 el dijonmosterd
  • 6 el extra vergine olijfolie
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 1 el honing

Roer 1/3 van de gorgonzola, de mosterd, olie, azijn en honing in een kleine kom tot een gladde dressing.

3
3
  • 500 g witlof

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het witlof in reepjes van 1 cm breed.

4
4
  • 100 g gorgonzola piccante 48+

Meng het brood, witlof en de dressing. Verkruimel de rest van de gorgonzola en strooi over de salade. Bestrooi met (versgemalen) peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.