Ge­po­cheer­de peer met ho­ning en gor­gon­zo­la

Kaas en peer zijn de beste vrienden in dit hartig-zoete nagerecht.

(107)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Kaas en peer zijn de beste vrienden in dit hartig-zoete nagerecht. 4 personen
3 107

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de peren en halveer ze. Haal met een theelepel of meloenbolletjeslepel het klokhuis uit elke helft.Verwarm de wijn in een pan en voeg de peren toe. Pocheer ze 15 min. tegen de kook aan.
  2. Verwarm de ovengrill voor. Schep de peren uit het vocht en leg ze in de ovenschaal. Vul de halve peren met de gorgonzola. Druppel er wat honing over. Zet de peren een paar min. onder de grill, tot de kaas begint te smelten, maar niet te veel kleurt. Strooi eventueel wat verse tijm over de peren. Serveer direct. Bon appétit!

combinatietip:

Lekker met een glaasje witte port.

serveertip:

Strooi eventueel wat verse tijm over de peren.

bewaartip:

Je kunt de peren 1 dag van tevoren pocheren. Laat ze in de wijn liggen en bewaar goed afgesloten in de koelkast. Ga voor het serveren verder met stap 3.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 372 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Gepocheerde peer met honing en gorgonzola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­po­cheer­de peer met ho­ning en gor­gon­zo­la

1
  • 4 handperen

Schil de peren en halveer ze. Haal met een theelepel of meloenbolletjeslepel het klokhuis uit elke helft.

2
  • ¾ liter droge witte wijn

Verwarm de wijn in een pan en voeg de peren toe. Pocheer ze 15 min. tegen de kook aan.

3
  • 100 g gorgonzola piccante 48+
  • 1 el Spaanse tijmhoning

Verwarm de ovengrill voor. Schep de peren uit het vocht en leg ze in de ovenschaal. Vul de halve peren met de gorgonzola. Druppel er wat honing over.

4

Zet de peren een paar min. onder de grill, tot de kaas begint te smelten, maar niet te veel kleurt.

Tip: Blijf erbij, want dit gaat erg snel!

5

Serveer direct. Bon appétit!

Tip: Lekker met een glaasje witte port.

Tip: Strooi eventueel wat verse tijm over de peren.

combinatietip:

Lekker met een glaasje witte port.

serveertip:

Strooi eventueel wat verse tijm over de peren.

bewaartip:

Je kunt de peren 1 dag van tevoren pocheren. Laat ze in de wijn liggen en bewaar goed afgesloten in de koelkast. Ga voor het serveren verder met stap 3.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.