Me­loen­sa­la­de met gei­ten­kaas

(137)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
4 137

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • meloenbolletjeslepel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de zaadlijsten van de meloenen met een lepel. Schep bolletjes uit het vruchtvlees met de meloenbolletjeslepel. Doe in een schaal.
  2. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de blauwe bessen en de basilicumblaadjes. Besprenkel met de olie. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil boven de salade en pers de vrucht uit. Breng de salade op smaak met limoensap.

variatietip:

De rest van de meloen en bessen zijn lekker als ontbijt met yoghurt.

video

Me­loen snij­den

Instructievideo - 01:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Meloensalade met geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­loen­sa­la­de met gei­ten­kaas

1
1
  • ½ galiameloen
  • ¼ watermeloen
  • ½ cantaloupemeloen

Verwijder de zaadlijsten van de meloenen met een lepel. Schep bolletjes uit het vruchtvlees met de meloenbolletjeslepel. Doe in een schaal.

2
2
  • 125 g geitenkaas honing 45+
  • 75 g blauwe bessen
  • 15 g basilicum
  • 3 el extra vierge olijfolie

Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de blauwe bessen en de basilicumblaadejs. Besprenkel met de olie.

3
3
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon en rasp de groene schil boven de salade en pers de vrucht uit. Breng de salade op smaak met limoensap.

variatietip:

De rest van de meloen en bessen zijn lekker als ontbijt met yoghurt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.