Kan­to­ne­se mie met var­kens­haas

We halen geen Chinees, we maken het zelf.

(187)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht We halen geen Chinees, we maken het zelf. 4 personen
3 187

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de sojasaus, oestersaus, honing en nootmuskaat tot een marinade. Snijd de varkenshaas in blokjes. Schep de varkenshaas door de marinade. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olie in een wok. Schep de varkenshaas uit de marinade, bewaar de marinade. Bak de varkenshaas al omscheppend 2 min. Snijd de paprika in reepjes. Voeg de roerbakmix en paprika toe en bak nog 4 min.
  3. Voeg de marinade en mie toe en verwarm nog 2 min. Verdeel over de kommen.

variatietip:

Voeg voor een knapperig accent vlak voor serveren 1 bakje taugé (125 g) toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kantonese mie met varkenshaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kan­to­ne­se mie met var­kens­haas

1
1
  • 3 el sojasaus
  • 2 el oestersaus
  • 2 tl honing
  • 300 g varkenshaas
  • 250 g Chinese eiermie

Meng de sojasaus, oestersaus, honing en nootmuskaat tot een marinade. Snijd de varkenshaas in blokjes. Schep de varkenshaas door de marinade. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 3 el zonnebloemolie
  • 400 g Chinese roerbakmix
  • 1 gele paprika

Verhit de olie in een wok. Schep de varkenshaas uit de marinade, bewaar de marinade. Bak de varkenshaas al omscheppend 2 min. Snijd de paprika in reepjes. Voeg de roerbakmix en paprika toe en bak nog 4 min.

3
3

Voeg de marinade en mie toe en verwarm nog 2 min. Verdeel over de kommen.

variatietip:

Voeg voor een knapperig accent vlak voor serveren 1 bakje taugé (125 g) toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.