Kan­to­ne­se kip

Beetje spicy door een rood pepertje, lekker met gewokte boontjes.

(175)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht Beetje spicy door een rood pepertje, lekker met gewokte boontjes. 4 personen
3 175

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kipfilet in blokjes. Bestrooi de kip met peper en zout. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en bak de kip in 2 min. goudbruin. Voeg de knoflook en de ui toe en bak 2 min. mee.
  2. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd in dunne reepjes. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Voeg de sperziebonen samen met de peper en de woksaus toe. Schenk er het water bij en laat ca. 8 min. met de deksel half op de pan op laag vuur stoven tot de sperziebonen beetgaar zijn. Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, verdeel over kommen en schep de Kantonese kip erop.
video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 1.335 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Kantonese kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kan­to­ne­se kip

1
1
  • 300 g kipfilet

Snijd de kipfilet in blokjes. Bestrooi de kip met peper en zout.

2
2
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een wok en bak de kip in 2 min. goudbruin.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

4
4

Voeg de knoflook en de ui toe en bak 2 min. mee.

5
5
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd in dunne reepjes.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

6
6
  • 500 g sperziebonen
  • 175 ml five spice woksaus

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Voeg de sperziebonen samen met de peper en de woksaus toe.

7
7
  • 100 ml kraanwater

Schenk er het water bij en laat ca. 8 min. met de deksel half op de pan op laag vuur stoven tot de sperziebonen beetgaar zijn

8
8
  • 250 g Chinese eiermie

Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, verdeel over kommen en schep de Kantonese kip erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.