Spa­ghet­ti put­ta­nes­ca

Deze snelle pasta is altijd lekker. Lekker pittig in de zomer en verwarmend in de winter.

(339)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Deze snelle pasta is altijd lekker. Lekker pittig in de zomer en verwarmend in de winter. 4 personen
3 339

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn en de ansjovis in stukjes. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de chilivlokken en knoflook 30 sec. Voeg de tomatenblokjes en oregano toe. Laat op hoog vuur 5 min. inkoken. Roer af en toe.
  3. Laat de kappertjes en olijven uitlekken. Voeg de peterselie, ansjovis, kappertjes en olijven toe aan de saus en warm 3 min. mee. Giet de pasta af en meng door de saus. Serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.115 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Spaghetti puttanesca

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti put­ta­nes­ca

1
  • 2 tenen knoflook
  • 40 g ansjovisfilets
  • 10 g platte peterselie

Snijd de knoflook fijn en de ansjovis in stukjes. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn.

2
  • 300 g spaghetti

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl chilivlokken

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de chilivlokken en knoflook 30 sec.

4
  • 800 g tomatenblokjes
  • 2 tl gedroogde oregano

Voeg de tomatenblokjes en oregano toe. Laat op hoog vuur 5 min. inkoken. Roer af en toe.

5
  • 50 g kappertjes
  • 300 g zwarte olijven kalamata

Laat de kappertjes en olijven uitlekken. Voeg de peterselie, ansjovis, kappertjes en olijven toe aan de saus en warm 3 min. mee.

6

Giet de pasta af en meng door de saus. Serveer direct. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.