Mi­ni ko­kos-bes­sen­tri­fles

(169)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 169

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de helft van de blauwe bessen en de bosbessenjam in een hoog bakje en pureer kort met de staafmixer. Klop de slagroom stijf. Meng de slagroom met de crème fraîche. Verkruimel de kokosmakronen boven een kommetje.
  2. Schep in longdrinkglazen 1 el van het slagroommengsel. Verdeel er wat kokosmakroonkruimels over. Schep hier voorzichtig wat bessenpuree op en verdeel er wat bessen uit het andere bakje over. Maak zo laagjes totdat alle ingrediënten op zijn. Eindig met bessen. Serveer met een lange lepel.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in

Mini kokos-bessentrifles

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni ko­kos-bes­sen­tri­fles

1
1
  • 150 g blauwe bessen
  • 2 el bosbessenjam

Doe de blauwe bessen en de bosbessenjam in een hoog bakje en pureer kort met de staafmixer.

2
2
  • 500 ml slagroom
  • 125 ml crème fraîche
  • 4 kokosmakronen

Klop de slagroom stijf. Meng de slagroom met de crème fraîche. Verkruimel de kokosmakronen boven een kommetje.

3
3

Schep in longdrinkglazen 1 el van het slagroommengsel. Verdeel er wat kokosmakroonkruimels over.

4
4
  • 150 g blauwe bessen

Schep hier voorzichtig wat bessenpuree op en verdeel er wat bessen uit het andere bakje over. Maak zo laagjes totdat alle ingrediënten op zijn.

5
5

Eindig met bessen. Serveer met een lange lepel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.