Warm ri­cot­taca­ke­je met blau­we bes­sen

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 290 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(104)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 4 personen
3 104

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • eenpersoonssouffléschaaltjes, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 175 °C. In keukenmachine ricotta, eieren, custardpoeder en basterdsuiker tot glad beslag mengen. Blauwe bessen dicht tegen elkaar aan op bodem van soufflébakjes leggen. Ricottabeslag erop scheppen. Bosbessenjam en balsamicoazijn door elkaar roeren en over cakejes scheppen. In midden van oven ricottacakejes in ca. 30 min. goudbruin en gaar bakken. Uit oven cakejes ca. 5 min. in vorm laten afkoelen. Warm of lauwwarm serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 9 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.