Cap­puc­ci­no­mous­se

Etentje? Dit toetje staat superfeestelijk op tafel. En is in 5 minuten klaar!

(273)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Etentje? Dit toetje staat superfeestelijk op tafel. En is in 5 minuten klaar! 4 personen
3 273

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 glazen
  • sateprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spatel van de slagroom luchtig door de vanillevla tot een egale mousse en verdeel over de glazen of kopjes.
  2. Bestrooi de mousse met de oploskoffie. Maak met een satéprikker krullen door de mousse zodat een marmereffect ontstaat. Verdeel de rest van de slagroom erover en bestrooi met de cacaopoeder.

bewaartip:

Je kunt de mousse 4 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en bestrooi vlak voor serveren met cacaopoeder.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 25 mg
Tags
Ook te zien in

Cappuccinomousse

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cap­puc­ci­no­mous­se

1
1
  • 335 ml geklopte slagroom
  • 125 ml vanillevla

Spatel de slagroom luchtig door de vanillevla tot een egale mousse en verdeel over de glazen of kopjes.

2
2
  • 1 stick espresso-oploskoffie

Bestrooi de mousse met de oploskoffie. Maak met de satéprikker krullen door de mousse zodat een marmereffect ontstaat.

3
3
  • 165 ml geklopte slagroom
  • 1 tl cacaopoeder

Verdeel de slagroom erover en bestrooi met de cacaopoeder.

bewaartip:

Je kunt de mousse 4 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en bestrooi vlak voor serveren met cacaopoeder.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.