Mais­soep

(312)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 312

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de prei en snijd in ringen. Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit de prei samen met de sambal oelak 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de mais, kokosmelk en hete groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat op hoog vuur 3 min. doorkoken.
  2. Snijd de koriander grof, houd een paar takjes achter voor garnering. Neem de pan van het vuur, voeg de gesneden koriander toe en pureer met een staafmixer tot een egale soep. Verdeel over de borden en garneer met de achtergehouden koriander. Breng eventueel op smaak met zout.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Maissoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mais­soep

1
1
  • 2 preien
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 tl sambal oelek

Was de prei en snijd in ringen. Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit de prei samen met de sambal oelak 3 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 600 g mais
  • 200 ml kokosmelk
  • 500 ml groentebouillon (van tablet)

Voeg de mais, kokosmelk en hete groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat op hoog vuur 3 min. doorkoken.

3
3
  • 15 g koriander

Snijd de koriander grof, houd een paar takjes achter voor garnering.

4
4

Neem de pan van het vuur, voeg de gesneden koriander toe en pureer met een staafmixer tot een egale soep.

5
5

Verdeel over de borden en garneer met de achtergehouden koriander. Breng eventueel op smaak met zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.