Mais­koek­jes

Verrassing! Naast mais zitten in deze koekjes ook de groenten selderij en bosui.

(171)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Verrassing! Naast mais zitten in deze koekjes ook de groenten selderij en bosui. 16 stuks
4 171

Ingrediënten

Keukenspullen
  • zeef
  • garde

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop het ei los met de melk en het zout. Zeef het bakmeel boven een kom en maak in het midden een kuiltje. Giet het eimengsel in het kuiltje en klop met een garde of mixer tot een glad beslag. Laat de maiskorrels uitlekken. Snijd de bosui in ringetjes en de selderij fijn. Roer de mais, bosui, selderij en sambal door het beslag.
  2. Verhit wat olie in een koekenpan. Schep met behulp van 2 lepels 3-4 porties beslag (ca. Ø 5 cm) in de pan en strijk glad. Bak de koekjes in ca. 2 min. per kant op middelhoog vuur lichtbruin en gaar. Herhaal tot het beslag op is. Houd de gebakken maiskoekjes warm in de oven op 70 °C of op een warm bord onder aluminiumfolie.

combinatietip:

Lekker als snack of bij een rijstgerecht.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 75 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 105 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Maiskoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mais­koek­jes

1
1
  • 1 ei
  • 150 ml melk
  • ½ tl zout
  • 100 g zelfrijzend bakmeel

Klop het ei los met de melk en het zout. Zeef het bakmeel boven een kom en maak in het midden een kuiltje.

2
2

Giet het eimengsel in het kuiltje en klop met een garde of mixer tot een glad beslag.

3
3
  • 300 g mais
  • 2 bosuitjes
  • 3 takjes selderij
  • 1 tl sambal oelek

Laat de maiskorrels uitlekken. Snijd de bosui in ringetjes en de selderij fijn. Roer de mais, bosui, selderij en sambal door het beslag.

4
4
  • 50 ml arachideolie

Verhit de olie in een koekenpan. Schep met behulp van 2 lepels 3-4 porties beslag (ca. Ø 5 cm) in de pan en strijk glad.

5
5

Bak de koekjes in 2 min. per kant op middelhoog vuur lichtbruin en gaar. Herhaal tot het beslag op is.

6
6

Houd de gebakken maiskoekjes warm in de oven op 70 °C of op een warm bord onder aluminiumfolie.

combinatietip:

Lekker als snack of bij een rijstgerecht.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.