Krui­den­kaas­muf­fins met bos­uit­jes

Een keer geen chocolademuffins, maar hartige muffins. Leuk om te serveren als borrelhapje.

  • borrelhapje
  • 12 stuks
  • 100 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(94)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Een keer geen chocolademuffins, maar hartige muffins. Leuk om te serveren als borrelhapje. 12 stuks
3 94

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Vet de muffinvorm in. Roer in een kom het bakmeel met het ei, de melk en olie tot een stevig, glad beslag. Rasp de kruidenkaas en snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Roer de kaas en de bosuitjes door het beslag en voeg peper en eventueel zout toe.
  3. Schep het beslag in de muffinvorm. Bak de muffins in midden van oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat de muffins afkoelen tot lauwwarm of koud.
video

Cup­ca­kes ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 125 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Kruidenkaasmuffins met bosuitjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­den­kaas­muf­fins met bos­uit­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 1 dl melk
  • 4 el olijfolie extra vierge

Vet de muffinvorm in. Roer in een kom het bakmeel met het ei, de melk en olie tot een stevig, glad beslag.

3
3
  • 100 g Hollandse kruidenkaas
  • 3 bosuitjes

Rasp de kruidenkaas en snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Roer de kaas en de bosuitjes door het beslag en voeg peper en eventueel zout toe.

4
4

Schep het beslag in de muffinvorm. Bak de muffins in midden van oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat de muffins afkoelen tot lauwwarm of koud.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.