Pom­poen­tul­band

  • nagerecht
  • 16 stuks
  • 410 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 20 min. bereiden
    • 1 u. 5 min. wachten
(87)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 16 stuks
4 87

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine, satéprikker, tulbandvorm (inhoud 2 liter), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Kook de pompoen in een pan met water in 10 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken. Verwarm ondertussen de melk en keukenstroop in een steelpan. Breng al roerend met een houten lepel aan de kook. Kook op middelhoog vuur al roerend in 8 min. tot een stroperige saus. Laat van het vuur iets afkoelen.
  2. Meng de boter en suiker 5 min. in de keukenmachine. Zeef ondertussen het bakmeel, de kaneel en een mespunt zout boven een kom.
  3. Meng de eieren een voor een door het botermengsel in de keukenmachine. Snijd het vanillestokje open, schraap met een mespunt het merg eruit en voeg toe. Prak de pompoen en voeg toe. Laat de keukenmachine 1 min. draaien tot er een glad beslag is ontstaan. Voeg, om en om en in delen, de helft van de saus en het bakmeel toe. Schep er met een lepel 100 g cranberry's door.
  4. Schenk het beslag in de tulbandvorm. Bak de tulband ca. 50 min. in het midden van de oven. Controleer na 45 min. op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 5 min. in de vorm afkoelen.
  5. Stort de tulband op een schaal. Verwarm de rest van de saus en schenk erover. Bestrooi met de rest van de cranberry's. Laat de cake in 1 uur helemaal afkoelen.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.