As­per­ge­qui­che

Het lekkerste van de lente verpakt in een hartige taart.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 825 kcal voedingswaarden
    • 1 uur bereiden
    • 45 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(107)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht Het lekkerste van de lente verpakt in een hartige taart. 4 personen
3 107

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • deegroller
  • aluminium quichevorm (Ø 28 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef de bloem en het zout en doe in de keukenmachine. Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Maal in 1 min. tot een kruimelig deeg. Laat de motor draaien en voeg het ei en het water toe. Laat draaien tot een samenhangend deeg ontstaat. Voeg indien nodig nog 1 el koud water toe. Kneed het deeg kort met je handen tot een bal. Laat in vershoudfolie 30 min. rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant van beide soorten asperges. Snijd de asperges in stukken van 2 cm. Klop de rest van de eieren los met de crème fraîche. Rasp de gruyère en roer 2/3 door het eimengsel. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Roer het rasp en 3 el sap door het eimengsel.
  3. Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem. Rol het deeg uit tot een ronde lap van Ø 32 cm. Vet de quichevorm in met de boter. Bekleed de vorm met het deeg. Prik gaatjes in de bodem. Verdeel achtereenvolgens de asperges, het eimengsel en de rest van de kaas over de bodem. Bak in ca. 45 min. in de oven goudbruin en gaar.

bewaartip:

Je kunt de aspergequiche 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm de quiche dan afgedekt met aluminiumfolie 20 min. in de oven op 180 ºC.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 825 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 58 g
    waarvan verzadigd 35 g
  • natrium 595 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Aspergequiche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ge­qui­che

1
  • 200 bloem
  • 1 tl zout
  • 100 g koude boter

Zeef de bloem en het zout en doe in de keukenmachine. Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Maal in 1 min. tot een kruimelig deeg.

2
  • 1 ei
  • 1 el ijskoud water

Laat de motor draaien en voeg het ei en het water toe. Laat draaien tot een samenhangend deeg ontstaat. Voeg indien nodig nog 1 el koud water toe.

3

Kneed het deeg kort met je handen tot een bal. Laat in vershoudfolie 30 min. rusten in de koelkast.

4

Verwarm de oven voor op 180 °C.

5
  • 500 g witte asperges
  • 500 g groene asperges

Schil de witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant van beide soorten asperges.

6
  • 4 eieren
  • 200 g crème fraîche

Snijd de asperges in stukken van 2 cm. Klop de eieren los met de crème fraîche.

7
  • 150 g gruyère
  • 1 citroen

Rasp de gruyère en roer 2/3 door het eimengsel. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Roer het rasp en 3 el sap door het eimengsel.

8
  • 2 g bloem
  • 2 g boter

Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem. Rol het deeg uit tot een ronde lap van Ø 32 cm. Vet de quichevorm in met de boter.

9

Bekleed de vorm met het deeg. Prik gaatjes in de bodem. Verdeel achtereenvolgens de asperges, het eimengsel en de rest van de kaas over de bodem.

10

Bak in ca. 45 min. in de oven goudbruin en gaar. Bon appétit!

bewaartip:

Je kunt de aspergequiche 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm de quiche dan afgedekt met aluminiumfolie 20 min. in de oven op 180 ºC.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.