Groen­te­cur­ry met au­ber­gi­ne en pom­poen

Veel ingrediënten = veel smaken. Maar samen doen ze het fantastisch in deze groentecurry.

(110)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht Veel ingrediënten = veel smaken. Maar samen doen ze het fantastisch in deze groentecurry. 4 personen
3 110

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de rode peper in stukken en doe in de keukenmachine. Snijd de uiteinden van het citroengras en verwijder het buitenste blad. Snijd de stengel in stukken. Halveer de sjalotten en schil de gember. Voeg de stengel, suiker, sjalot, olie, vissaus, koriander, knoflook en gember toe.
  2. Maal het geheel tot een dikke pasta. Dit duurt ca. 2 min. Fruit de pasta 5 min. in een hapjespan zonder olie of boter, zodat de smaken vrijkomen. Roer regelmatig. Voeg de bouillon en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur doorkoken. Schil ondertussen de aardappelen. Snijd de aardappelen en aubergine in blokjes van 1,5 x 1,5 cm.
  3. Voeg het geheel samen met de pompoen toe aan de curry en laat op middelhoog vuur in 20 min. gaar worden. Schep regelmatig om. Pel de eieren en warm de laatste 5 min. met de curry mee. Scheur de basilicum in stukjes, schep de helft door de curry en gebruik de rest als garnering.

Tip:

U kunt boemboe ook kant-en-klaar kopen (bakje 100 g).

video

Ro­de cur­ry met kip of gar­na­len ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 675 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Groentecurry met aubergine en pompoen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­cur­ry met au­ber­gi­ne en pom­poen

1
1
  • 2 rode pepers

Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

2
2
  • 1 stengel citroengras

Snijd het vruchtvlees van de rode peper in stukken en doe in de keukenmachine. Snijd de uiteinden van het citroengras en verwijder het buitenste blad.

3
3
  • 2 sjalotten
  • 2 cm verse gember
  • 2 tl suiker
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el vissaus
  • 1 el gemalen koriander (ketoembar)
  • 3 tenen knoflook

Snijd de stengel in stukken. Halveer de sjalotten en schil de gember. Voeg de stengel, suiker, sjalot, olie, vissaus, koriander, knoflook en gember toe.

4
4

Maal het geheel tot een dikke pasta. Dit duurt ca. 2 min. Fruit de pasta 5 min. in een hapjespan zonder olie of boter, zodat de smaken vrijkomen.

5
5
  • 250 ml hete kippenbouillon
  • 400 ml kokosmelk

Roer regelmatig. Voeg de bouillon en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur doorkoken.

6
6
  • 250 g vastkokende aardappelen
  • 1 aubergine

Schil ondertussen de aardappelen. Snijd de aardappelen en aubergine in blokjes van 1,5 x 1,5 cm.

7
7
  • 450 g pompoen

Voeg het geheel samen met de pompoen toe aan de curry en laat op middelhoog vuur in 20 min. gaar worden. Schep regelmatig om.

8
8
  • 4 eieren
  • 20 g basilicum

Pel de eieren en warm de laatste 5 min. met de curry mee. Scheur de basilicum in stukjes, schep de helft door de curry en gebruik de rest als garnering.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.