Oesterzwammen met gestoofde kip
620 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
375 g
250 g
4 el
320 g
2 cm
150 g
3
2 tenen
3 el
1 el
4 el
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2013 nr. 04 - Vers uit Azië
Leg de tofu tussen 4 lagen keukenpapier en duw er met platte hand zo veel mogelijk vocht uit. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de tofu in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de tofu met peper en zout in 6 min. goudbruin. Schep uit de wok en laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd de gember fijn. Bak de gesneden kip met de gesneden gember en knoflook 3 min. in de achtergebleven olie in de wok. Voeg de oesterzwammen, oestersaus, sesamolie en rijstwijn toe en stoof 4 min. Voeg de tofu en gesneden bosui toe en warm nog 1 min. door. Verdeel de mihoen over 4 borden en schep het kipmengsel erop. Lekker met geroerbakte paksoi.
- serveertipLekker met geroerbakte paksoi.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Oesterzwammen met gestoofde kip

hoofdgerecht
4 personen
620 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Leg de tofu tussen 4 lagen keukenpapier en duw er met platte hand zo veel mogelijk vocht uit. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de tofu in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de tofu met peper en zout in 6 min. goudbruin. Schep uit de wok en laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd de gember fijn. Bak de gesneden kip met de gesneden gember en knoflook 3 min. in de achtergebleven olie in de wok. Voeg de oesterzwammen, oestersaus, sesamolie en rijstwijn toe en stoof 4 min. Voeg de tofu en gesneden bosui toe en warm nog 1 min. door. Verdeel de mihoen over 4 borden en schep het kipmengsel erop. Lekker met geroerbakte paksoi.
serveertip:Lekker met geroerbakte paksoi.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
375 g tofu naturel
250 g mihoen
4 el arachideolie
320 g kipdijfilet
2 cm verse gember
150 g oesterzwammen
3 bosuien
2 tenen knoflook
3 el oestersaus
1 el sesamolie
4 el rijstwijn




