Oes­ter­zwam­men met ge­stoof­de kip

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht 4 personen
3 52

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Leg de tofu tussen 4 lagen keukenpapier en duw er met platte hand zo veel mogelijk vocht uit. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de tofu in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de tofu met peper en zout in 6 min. goudbruin. Schep uit de wok en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Snijd de gember fijn. Bak de gesneden kip met de gesneden gember en knoflook 3 min. in de achtergebleven olie in de wok. Voeg de oesterzwammen, oestersaus, sesamolie en rijstwijn toe en stoof 4 min. Voeg de tofu en gesneden bosui toe en warm nog 1 min. door. Verdeel de mihoen over 4 borden en schep het kipmengsel erop. Lekker met geroerbakte paksoi.

serveertip:

Lekker met geroerbakte paksoi.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Oesterzwammen met gestoofde kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oes­ter­zwam­men met ge­stoof­de kip

1
1
  • 375 g tofu

Leg de tofu tussen 4 lagen keukenpapier en duw er met platte hand zo veel mogelijk vocht uit.

2
2
  • 250 g mihoen

Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3

Snijd de tofu in blokjes van 1 x 1 cm.

4
4
  • 4 el arachideolie

Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de tofu met peper en zout in 6 min. goudbruin. Schep uit de wok en laat uitlekken op keukenpapier.

5
5
  • 320 g kipdijfilet

Snijd de kipdijfilet in reepjes.

6
6
  • 2 cm verse gember

Snijd de gember fijn.

7
7
  • 150 g oesterzwammen

Snijd de oesterzwammen in reepjes.

8
8
  • 3 bosuien

Snijd de bosui in kleine stukjes.

9
9
  • 2 tenen knoflook

Bak de kip met de gember en knoflook 3 min. in de achtergebleven olie in de wok.

10
10
  • 3 el oestersaus
  • 1 el sesamolie
  • 4 el rijstwijn

Voeg de oesterzwammen, oestersaus, sesamolie en rijstwijn toe en stoof 4 min.

11
11

Voeg de tofu en bosui toe en warm nog 1 min. door.

12
12

Verdeel de mihoen over de borden en schep het kipmengsel erop.

serveertip:

Lekker met geroerbakte paksoi.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.