Spinazie-courgettemuffins met geitenkaas

Je kunt groenten koken, maar je kunt er ook taartjes van maken met drie verschillende soorten kaas. Leuk voor de kinderen!

320 kcal

20 min. bereiden, 20 min. oventijd, 1 uur 10 min. wachten

2.9/5

(124)

Ingrediënten

Aantal porties

Dit heb je nodig

  • papieren cakevormpje

  • muffinvorm met 12 holtes

  • sateprikker


2013 nr. 03 - Happy van bakken

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Zet de cakevormpjes in de muffinvorm. Snijd de courgette in de lengte doormidden en schep met een theelepel de zaden eruit. Snijd de courgette fijn. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette 2-3 min., of tot deze net gaar is. Laat de courgette afkoelen. Snijd ondertussen de spinazie fijn. Rasp de oude kaas en Parmezaanse kaas en doe deze samen met de melk, olie, spinazie, courgette en eieren in een kom.

  2. Verwijder de zaadjes van de peper en snijd de peper fijn. Voeg de peper toe aan het mengsel en meng alles goed door elkaar. Meng er rustig de bloem en het bakpoeder door en voeg het zout toe. Verdeel de helft van het beslag over de vormpjes. Verdeel de geitenkaas erover en vervolgens de rest van het beslag. Zet 20-25 min. in de oven, of tot ze goed gerezen, goudbruin en gaar zijn.

  3. Om te controleren of de muffins gaar zijn, prikt u in de muffins met een satéprikker. Komt de prikker er schoon uit, dan zijn de muffins gaar. Laat ze 10 min. afkoelen in de vorm. Zet ze daarna op een rooster en laat ze in 1 uur helemaal afkoelen voor het serveren.

Wat vond je van dit recept?

Spinazie-courgettemuffins met geitenkaas

Je kunt groenten koken, maar je kunt er ook taartjes van maken met drie verschillende soorten kaas. Leuk voor de kinderen!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig