Spi­na­zie-cour­get­te­muf­fins met gei­ten­kaas

Je kunt groenten koken, maar je kunt er ook taartjes van maken met drie verschillende soorten kaas. Leuk voor de kinderen!

  • borrelhapje
  • 12 stuks
  • 320 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 u. 10 min. wachten
    • 20 min. oventijd
(115)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels borrelhapje Je kunt groenten koken, maar je kunt er ook taartjes van maken met drie verschillende soorten kaas. Leuk voor de kinderen! 12 stuks
3 115

Ingrediënten

Keukenspullen
  • papieren cakevormpje
  • muffinvorm met 12 holtes
  • sateprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Zet de cakevormpjes in de muffinvorm. Snijd de courgette in de lengte doormidden en schep met een theelepel de zaden eruit. Snijd de courgette fijn. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette 2-3 min., of tot deze net gaar is. Laat de courgette afkoelen. Snijd ondertussen de spinazie fijn. Rasp de oude kaas en Parmezaanse kaas en doe deze samen met de melk, olie, spinazie, courgette en eieren in een kom.
  2. Verwijder de zaadjes van de peper en snijd de peper fijn. Voeg de peper toe aan het mengsel en meng alles goed door elkaar. Meng er rustig de bloem en het bakpoeder door en voeg het zout toe. Verdeel de helft van het beslag over de vormpjes. Verdeel de geitenkaas erover en vervolgens de rest van het beslag. Zet 20-25 min. in de oven, of tot ze goed gerezen, goudbruin en gaar zijn.
  3. Om te controleren of de muffins gaar zijn, prikt u in de muffins met een satéprikker. Komt de prikker er schoon uit, dan zijn de muffins gaar. Laat ze 10 min. afkoelen in de vorm. Zet ze daarna op een rooster en laat ze in 1 uur helemaal afkoelen voor het serveren.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 270 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Spinazie-courgettemuffins met geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie-cour­get­te­muf­fins met gei­ten­kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 1 courgette

Zet de cakevormpjes in de muffinvorm. Snijd de courgette in de lengte doormidden en schep met een theelepel de zaden eruit. Snijd de courgette fijn.

3
3
  • 1 el boter

Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette 2-3 min., of tot deze net gaar is. Laat de courgette afkoelen.

4
4
  • 75 g spinazie
  • 100 g oude kaas
  • 80 g Parmezaanse kaas
  • 250 ml halfvolle melk
  • 70 ml olijfolie extra vierge
  • 3 eieren

Snijd ondertussen de spinazie fijn. Rasp de oude kaas en Parmezaanse kaas en doe deze samen met de melk, olie, spinazie, courgette en eieren in een kom.

5
5
  • 1 rode peper

Verwijder de zaadjes van de peper en snijd de peper fijn. Voeg de peper toe aan het mengsel en meng alles goed door elkaar.

6
6
  • 450 g bloem
  • 4 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout

Meng er rustig de bloem en het bakpoeder door en voeg het zout toe. Verdeel de helft van het beslag over de vormpjes.

7
7
  • 175 g zachte verse geitenkaas

Verdeel de geitenkaas erover en vervolgens de rest van het beslag. Zet 20-25 min. in de oven, of tot ze goed gerezen, goudbruin en gaar zijn.

8
8

Om te controleren of de muffins gaar zijn, prikt u in de muffins met een satéprikker. Komt de prikker er schoon uit, dan zijn de muffins gaar.

9
9

Laat ze 10 min. afkoelen in de vorm. Zet ze daarna op een rooster en laat ze in 1 uur helemaal afkoelen voor het serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.