Cho­co­la­de­pot­jes

Deze potjes zijn een echte traktatie voor chocolovers, het lekkerst als de binnenkant nog zacht is en lauwwarm. Mmmm….

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 585 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(103)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Deze potjes zijn een echte traktatie voor chocolovers, het lekkerst als de binnenkant nog zacht is en lauwwarm. Mmmm…. 4 personen
3 103

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 ramequins (kleine ovenschaaltjes, Ø 9 cm)
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe de boter en chocolade in stukjes in een pan of vuurvaste kom en laat deze au bain-marie smelten. Roer tot een egaal mengsel. Laat iets afkoelen.
  2. Splits ondertussen de eieren en klop de eidooiers met de kristalsuiker 5 min. met de mixer tot het volume 3 keer is toegenomen. Houd de eiwitten apart. Voeg al kloppend het chocolademengsel toe.
  3. Klop 2 eiwitten in een vetvrije kom stijf met een mixer. Spatel luchtig door het mengsel.
  4. Verdeel het mengsel over de ingevette ramequins en zet deze in de ovenschaal. Vul de schaal tot 2/3 met kokend water en zet ca. 25 min. in de oven. De chocoladepotjes zijn goed als de bovenkant is gestold. Neem de schaal uit de oven en laat de potjes op een rooster 1 uur afkoelen.
  5. Bestrooi de chocoladepotjes met de poedersuiker.

variatietip:

Voor een nog intensere smaak kun je in plaats van melkchocolade ook pure chocolade gebruiken.

Tip:

Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting door Allerhande sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

dieettip:

Lekker met een kopje espresso en een paar cantuccini (Italiaanse amandelkoekjes). Het recept is dan niet meer glutenvrij.

video

Cho­co­la­de­pot­jes

receptvideo - 01:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 26 g
  • natrium 125 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Chocoladepotjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de­pot­jes

1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2
  • 100 g boter
  • 200 g melkchocolade

Doe de boter en chocolade in stukjes in een pan of vuurvaste kom en laat deze au bain-marie smelten. Roer tot een egaal mengsel. Laat iets afkoelen.

3
  • 4 eieren
  • 2 el fijne kristalsuiker

Splits ondertussen de eieren en klop de eidooiers met de kristalsuiker 5 min. met de mixer tot het volume 3 keer is toegenomen. Houd de eiwitten apart.

4

Voeg al kloppend het chocolademengsel toe.

5

Klop 2 eiwitten in een vetvrije kom stijf met een mixer. Spatel luchtig door het mengsel.

6
  • 2 g boter

Verdeel het mengsel over de ingevette ramequins en zet deze in de ovenschaal. Vul de schaal tot 2/3 met kokend water en zet ca. 25 min. in de oven.

7

De chocoladepotjes zijn goed als de bovenkant is gestold. Neem de schaal uit de oven en laat de potjes op een rooster 1 uur afkoelen.

8
  • 4 el poedersuiker

Bestrooi de chocoladepotjes met de poedersuiker. Lekker!

variatietip:

Voor een nog intensere smaak kun je in plaats van melkchocolade ook pure chocolade gebruiken.

dieettip:

Lekker met een kopje espresso en een paar cantuccini (Italiaanse amandelkoekjes). Het recept is dan niet meer glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.