Vis­koek­jes van ri­vier­kreef­tjes (craw­fish ca­kes)

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 445 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans voorgerecht 4 personen
2 70

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zet de oven aan op 180 ºC en leg 4 boterhammen op een bakplaat. Laat ca. 20 min. in de oven drogen, terwijl deze op temperatuur komt. Haal uit de oven en laat afkoelen. Verkruimel het brood en doe in een diep bord.
  2. Snijd ondertussen de rivierkreeftjes zo fijn mogelijk en doe in een kom. Scheur de overige boterhammen in stukjes en voeg toe. Meng de mayonaise, het ei, de pepper sauce, cajunkruiden, bosui en peterselie erdoor. Verdeel het mengsel in 12 porties en vorm er balletjes van. Druk de balletjes een beetje plat en haal ze door het gerooster
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de viskoekjes in 4 min. rondom bruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de citroen in partjes en serveer bij de viskoekjes.

Tip:

Wilt u sneller klaar zijn? Maal dan alle ingrediënten voor de viskoekjes in de keukenmachine.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.