Chic­ken par­mi­gi­a­na

Malse kipfilet met een knapperig Parmezaankorstje uit de oven, in tomatensaus en onder een laag smeltende mozzarella.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 680 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 15 min. oventijd
(1.052)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Malse kipfilet met een knapperig Parmezaankorstje uit de oven, in tomatensaus en onder een laag smeltende mozzarella. 4 personen
3 1052

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 25 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd in plakjes. Kook de aardappelen 10 min. in water met zout en giet af.
  2. Rooster ondertussen het brood en verkruimel het boven een diep bord. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg toe aan het brood. Klop in een ander diep bord het ei los met een vork. Doe de bloem in een derde bord. Bestrooi de kip met peper en zout en wentel achtereenvolgens door de bloem en het ei en bedek helemaal met het broodmengsel.
  3. Verhit olie in de koekenpan. Bak de kip in 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Meng de tomatensaus en de tomatenblokjes in een ovenschaal en leg de kip erop. Snijd de mozzarella in plakken en leg ze op de kip. Bak ca. 15 min. in de oven.
  4. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de tijm. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan, fruit de knoflook 1 min. en voeg de tijm en aardappelen toe. Bak in 15 min. goudbruin op middelhoog vuur. Schep om.

variatietip:

Vervang de kipfilet door filetlapjes à la minute voor een parmigiana met varkensvlees.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.045 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Chicken parmigiana

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chic­ken par­mi­gi­a­na

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 800 g aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in plakjes.

3

Kook de aardappelen 10 min. in water met zout en giet af.

4
  • 1 snee witbrood

Rooster ondertussen het brood en verkruimel het boven een diep bord.

5
  • 100 g Parmezaanse kaas

Rasp de Parmezaanse kaas en voeg toe aan het brood.

6
  • 1 ei

Klop in een ander diep bord het ei los met een vork.

7
  • 2 el bloem
  • 345 g kipfilethaasjes

Doe de bloem in een derde bord. Bestrooi de kip met peper en zout en wentel achtereenvolgens door de bloem en het ei en bedek helemaal met het broodmengsel.

8
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan. Bak de kip in 4 min. goudbruin. Keer halverwege.

9
  • 400 g tomatenblokjes
  • 350 g tomatensaus

Meng de tomatensaus en de tomatenblokjes in een ovenschaal en leg de kip erop.

10
  • 1 bol mozzarella

Snijd de mozzarella in plakken en leg ze op de kip. Bak ca. 15 min. in de oven.

11
  • 2 tenen knoflook

Snijd de knoflook fijn.

12
  • 15 g tijm

Ris de blaadjes van de tijm.

13
  • 2 el olijfolie

Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan, fruit de knoflook 1 min. en voeg de tijm en aardappelen toe. Bak in 15 min. goudbruin op middelhoog vuur. Schep om.

14

Bon appétit!

variatietip:

Vervang de kipfilet door filetlapjes à la minute voor een parmigiana met varkensvlees.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.