Sand­wich ei­er­sa­la­de

(78)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands lunch 4 personen
3 78

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de eieren aan de kook en laat de eieren 6 min. koken. Neem de pan van het vuur en spoel de eieren af onder koud stromend water. Pel de eieren en snijd in kleine stukjes.
  2. Doe de yoghurtmayonaise en de mosterd in een kom en roer door elkaar. Strooi er een beetje peper en zout bij. Roer de stukjes ei erdoor.
  3. Smeer de eiersalade op de sneetjes bruin brood. Snijd de bieslook fijn en strooi het over de sneetjes brood. Snijd de tomaat in plakjes en verdeel die ook over de sneetjes brood. Leg er dan nog de sneetjes bruin brood op en snijd alles doormidden.

bereidingstip:

Eieren koken is niet heel moeilijk. Als het water kookt, kun je het vuur beter iets lager zetten. Anders gaan de eieren in de pan stuiteren en kunnen ze barsten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Sandwich eiersalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sand­wich ei­er­sa­la­de

1
1
  • 4 eieren

Breng de eieren aan de kook en laat de eieren 6 min. koken.

2
2

Neem de pan van het vuur en spoel de eieren af onder koud stromend water. Pel de eieren en snijd in kleine stukjes.

3
3
  • 2 el yoghurtmayonaise
  • 2 tl grove mosterd

Doe de yoghurtmayonaise en de mosterd in een kom en roer door elkaar. Strooi er een beetje peper en zout bij. Roer de stukjes ei erdoor.

4
4
  • 4 sneetjes boerenbruinbrood
  • 1 tl verse bieslook

Smeer de eiersalade op de sneetjes bruin brood. Snijd de bieslook fijn en strooi het over de sneetjes brood.

5
5
  • 2 tomaten
  • 4 sneetjes boerenbruinbrood

Snijd de tomaat in plakjes en verdeel die ook over de sneetjes brood. Leg er dan nog de sneetjes bruin brood op en snijd alles doormidden.

bereidingstip:

Eieren koken is niet heel moeilijk. Als het water kookt, kun je het vuur beter iets lager zetten. Anders gaan de eieren in de pan stuiteren en kunnen ze barsten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.