Sel­de­rij­re­mou­la­de met ge­rook­te fo­rel

  • borrelhapje
  • 10 personen
  • 165 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands borrelhapje 10 personen
3 57

Ingrediënten

Keukenspullen
  • (amuse)lepels, keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de eidooier, mosterd en azijn in de keukenmachine tot een glad mengsel. Schenk tijdens het mengen langzaam de olie erbij; eerst druppelsgewijs, daarna in een straaltje. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de knolselderij in zo fijn mogelijke reepjes (julienne). Meng in een kom met de mayonaise, het citroensap en de peterselie. Dek af en zet 30 min. in de koelkast. Verdeel de remoulade over de 10 lepels, leg er een stukje forelfilet op en serveer direct.

Tip:

Let op! Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting door Allerhande sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

video

Ju­li­en­ne snij­den

Instructievideo - 00:42 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.