Ge­vul­de ei­e­ren met fo­rel

Misschien wel het allerlekkerste Hollandse borrelhapje! Zoals het 'hoort' met mayonaise en mosterd. Maar als verrassend ingrediënt doen wij forel in de vulling.

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands borrelhapje Misschien wel het allerlekkerste Hollandse borrelhapje! Zoals het 'hoort' met mayonaise en mosterd. Maar als verrassend ingrediënt doen wij forel in de vulling. 12 stuks
4 33

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine
  • spuitzak met kartelmondje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer ze in de lengte.
  2. Haal de eidooiers eruit en doe in de keukenmachine of het bakje van de staafmixer.
  3. Leg de gehalveerde eieren op een serveerschaal met de snijkant naar boven.
  4. Voeg de mayonaise, mosterd, forel en dille toe aan de eidooiers en maal fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Schep de vulling in een spuitzak en vul de eieren ermee. Garneer elk ei met wat tuinkers.

variatietip:

Dille smaakt ook heerlijk over gerookte zalm.

video

Ge­vul­de ei­e­ren ma­ken

Instructievideo - 01:40 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 70 kcal
  • eiwit 6 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 165 mg
Tags
Ook te zien in

Gevulde eieren met forel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de ei­e­ren met fo­rel

1
1
  • 6 eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer ze in de lengte.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

2
2

Haal de eidooiers eruit en doe in de keukenmachine of het bakje van de staafmixer.

3
3

Leg de gehalveerde eieren op een serveerschaal met de snijkant naar boven.

4
4
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl dijonmosterd
  • 125 g gerookte forelfilet
  • 2 el verse dille

Voeg de mayonaise, mosterd, forel en dille toe aan de eidooiers en maal fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 1 bakje tuinkers

Schep de vulling in een spuitzak en vul de eieren ermee. Garneer elk ei met wat tuinkers.

variatietip:

Dille smaakt ook heerlijk over gerookte zalm.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.