Noord­zee­tong a la meu­ni­è­re

De vis wordt met bloem bestoven en dan in boter gebakken. Met een simpele boterjus al zó lekker.

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De vis wordt met bloem bestoven en dan in boter gebakken. Met een simpele boterjus al zó lekker. 4 personen
3 35

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Leg de bloem op een groot bord. Bestrooi de vis aan beide zijden met peper en zout. Druk aan beide kanten stevig in de bloem. Schud overtollig bloem eraf. Verhit in 2 ruime koekenpannen 2/3 van de boter. Leg, als de boter stopt met bruisen, in elke pan 1 vis. Bak op middelhoog vuur in 6-8 min. bruin en gaar. Keer de vissen halverwege. Neem hierna de vissen uit de pan en houd ze afgedekt met aluminiumfolie warm op een warm bord.
  2. Schenk de overgebleven boter uit de koekenpannen in 1 pan en voeg de rest van de boter toe. Zet de pan op hoog vuur tot de boter lichtbruin kleurt. Neem de pan van het vuur. Pers 1/2 van de citroen en blus af met het sap van de citroen. Snijd de peterselie fijn. Meng de peterselie erdoor.
  3. Serveer de boterjus naast of bij de vis. Snijd de rest van de citroen in plakjes en serveer die erbij.

variatietip:

Het is ook lekker om wat kappertjes mee te bakken. Voeg in elke koekenpan 1 el uitgelekte kappertjes (potje 100 g) toe als de boter lichtbruin kleurt en bak nog 1 min. Volg het recept, maar voeg wat minder citroensap toe, want de kappertjes zijn ook zuur.

video

Vis en vlees bak­ken

Instructievideo - 00:58 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 130 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Noordzeetong a la meunière

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noord­zee­tong a la meu­ni­è­re

1
1
  • 80 g bloem
  • 2 noordzeetongen

Leg de bloem op een groot bord. Bestrooi de vis aan beide zijden met peper en zout. Druk aan beide kanten stevig in de bloem. Schud overtollig bloem eraf.

2
2
  • 50 g boter

Verhit in 2 ruime koekenpannen de boter. Leg, als de boter stopt met bruisen, in elke pan 1 vis. Bak op middelhoog vuur in 6-8 min. bruin en gaar.

3
3

Keer de vissen halverwege. Neem hierna de vissen uit de pan en houd ze afgedekt met aluminiumfolie warm op een warm bord.

4
4
  • 30 g boter

Schenk de overgebleven boter uit de koekenpannen in 1 pan en voeg de rest van de boter toe. Zet de pan op hoog vuur tot de boter lichtbruin kleurt.

5
5
  • ½ citroen
  • 20 g platte peterselie

Neem de pan van het vuur. Pers de citroen en blus af met het sap van de citroen. Snijd de peterselie fijn. Meng de peterselie erdoor.

6
6
  • ½ citroen

Serveer de boterjus naast of bij de vis. Snijd de citroen in plakjes en serveer die erbij.

variatietip:

Het is ook lekker om wat kappertjes mee te bakken. Voeg in elke koekenpan 1 el uitgelekte kappertjes (potje 100 g) toe als de boter lichtbruin kleurt en bak nog 1 min. Volg het recept, maar voeg wat minder citroensap toe, want de kappertjes zijn ook zuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.