Ge­bak­ken noord­zee­tong

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
2 36

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe het vruchtvlees met de kappertjes en peterselie in een kom. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de rasp, het sap en de olie met de tomaten. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Bestrooi de noordzeetongen met de bloem. Verhit in 2 ruime koekenpannen elk 50 g boter. Leg, als de boter stopt met bruisen, in elke pan 1 vis. Bak in 6-8 min. op middelhoog vuur bruin en gaar. Keer halverwege.
  3. Haal van elke vis voorzichtig de filets van de graat. Verdeel over 4 borden en schep de tomatendressing erop. Lekker met sperzieboontjes in een knoflook-tomatensausje en zoete uienpuree van (recepten elders op ah.nl/allerhande).

Tip:

*Tijdelijk in assortiment in december.

video

Vis en vlees bak­ken

Instructievideo - 00:58 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 45 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.