Ren­dang­pas­tei­tjes

Krokante Indonesische pasteitjes met een heerlijk kruidige vulling.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 655 kcal voedingswaarden
    • 2 uur bereiden
    • 25 min. oventijd
(140)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch bijgerecht Krokante Indonesische pasteitjes met een heerlijk kruidige vulling. 4 personen
3 140

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en klop het ei los. Snijd het vlees in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 3 min. Voeg de boemboe toe en bak 2 min. Voeg het vlees, het water en de kokosmelk toe. Breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 1 uur en 30 min. stoven.
  2. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en snijd van elk plakje 1 hoek rond. Verdeel de rendang over 4 plakjes. Houd een halve cm van de rand vrij. Bestrijk de randen met de helft van het ei. Dek de pasteitjes af met de overige plakjes.
  3. Duw de randen aan, bestrijk met de rest van het ei en maak in elk pasteitje met een mes 3 inkepingen. Bak ca. 25 min. in de oven.

bereidingstip:

Maak een dubbele hoeveelheid rendangvlees, serveer de volgende dag met boontjes en rijst.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 550 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Rendangpasteitjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ren­dang­pas­tei­tjes

1
1
  • 2 uien
  • 1 ei
  • 500 g ribrunderlappen
  • 1 el zonnebloemolie

Snipper de ui en klop het ei los. Snijd het vlees in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 3 min.

2
2
  • 100 g boemboe rendang vlees
  • 100 ml water
  • 200 ml kokosmelk

Voeg de boemboe toe en bak 2 min. Voeg het vlees, het water en de kokosmelk toe. Breng aan de kook.

3
3

Laat met de deksel op de pan op laag vuur 1 uur en 30 min. stoven.

4
4

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

5
5
  • 8 plakjes bladerdeeg

Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en snijd van elk plakje 1 hoek rond. Verdeel de rendang over 4 plakjes.

6
6

Houd een halve cm van de rand vrij. Bestrijk de randen met de helft van het ei. Dek de pasteitjes af met de overige plakjes.

7
7

Duw de randen aan, bestrijk met de rest van het ei en maak in elk pasteitje met een mes 3 inkepingen. Bak ca. 25 min. in de oven.

bereidingstip:

Maak een dubbele hoeveelheid rendangvlees, serveer de volgende dag met boontjes en rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.