Wor­tel­tjes­taart

De winterpeen in deze taart zal je verrassen: zoet en heerlijk in combinatie met kaneel.

  • gebak
  • 12 personen
  • 390 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 1 uur oventijd
(507)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak De winterpeen in deze taart zal je verrassen: zoet en heerlijk in combinatie met kaneel. 12 personen
3 507

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • rasp
  • brownievorm
  • sateprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 150 ºC. Rasp de oranje laag van de schil van de sinaasappels en pers 1 vrucht uit. Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine en doe ze samen met de sinaasappelrasp, kaneel, olie, basterdsuiker en eieren in een kom. Klop met een mixer tot een luchtig beslag.
  2. Schep voorzichtig de bloem en het bakpoeder erdoor. Rasp de peen op een fijne rasp en voeg toe.
  3. Schep het beslag in de ingevette brownievorm en bak de taart ca. 1 uur in het midden van de oven. Controleer na 50 min. op gaarheid met een satéprikker. Neem uit de oven en laat in de vorm in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Meng de roomkaas met de poedersuiker en 2 el sinaasappelsap in een kom. Bestrijk de taart ermee. Garneer eventueel met worteltjes van marsepein.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 110 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Worteltjestaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wor­tel­tjes­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 150 ºC.

2
2
  • 95 g hazelnoten

Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine.

3
3
  • 2 sinaasappels

Rasp de oranje laag van de schil van de sinaasappels en pers 1 vrucht uit.

4
4
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 140 ml zonnebloemolie
  • 250 g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren

Doe de hazelnoten samen met de sinaasappelrasp, kaneel, olie, basterdsuiker en eieren in een kom. Klop met een mixer tot een luchtig beslag.

5
5
  • 200 g tarwebloem
  • 1 tl bakpoeder

Schep voorzichtig de bloem en het bakpoeder erdoor.

6
6
  • 300 g winterpeen

Rasp de peen op een fijne rasp en voeg toe.

7
7
  • 2 g boter om in te vetten

Vet de brownievorm in. Schep het beslag in de brownievorm en bak de taart ca. 1 uur in het midden van de oven.

8
8

Controleer na 50 min. op gaarheid: prik met een satéprikker in het midden van de taart, als deze er schoon uitkomt is de taart gaar.

9
9

Neem uit de oven en laat in de vorm in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.

10
10
  • 50 g poedersuiker
  • 185 g roomkaas naturel

Meng de roomkaas met de poedersuiker en 2 el sinaasappelsap in een kom. Bestrijk de taart ermee. Garneer eventueel met worteltjes van marsepein.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.