Pom­poen­stamp­pot

Met vegetarische balletjes en kikkererwten.

(147)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Met vegetarische balletjes en kikkererwten. 4 personen
3 147

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd in blokjes van 2 x 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het karwijzaad, de helft van de olie, peper en zout erover. Bak ca. 25 min. in de oven.
  2. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Verhit de rest van de olie en bak de balletjes 5 min. Laat de kikkererwten uitlekken en verwarm ze in een steelpan.
  3. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Stamp de helft van de kikkererwten, de helft van de pompoenblokjes en de crème fraîche erdoor. Schep de rest van de pompoen en de kikkererwten erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de balletjes.

variatietip:

Probeer ook eens de AH Vega 3 kazen schnitzel in plaats van de vegetarische balletjes.

video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 915 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Pompoenstamppot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­stamp­pot

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 pompoen

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd in blokjes van 2 x 2 cm.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

3
3
  • 1 tl karwijzaad
  • 2 el olijfolie

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het karwijzaad, de olie, peper en zout erover. Bak ca. 25 min. in de oven.

4
4
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.

5
5
  • 2 el olijfolie
  • 420 g vegetarische balletjes
  • 400 g kikkererwten

Verhit de olie en bak de balletjes 5 min. Laat de kikkererwten uitlekken en verwarm ze in een steelpan.

6
6

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

7
7
  • 200 g crème fraîche

Stamp de helft van de kikkererwten, de helft van de pompoenblokjes en de crème fraîche erdoor.

8
8

Schep de rest van de pompoen en de kikkererwten erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de balletjes.

variatietip:

Probeer ook eens de AH Vega 3 kazen schnitzel in plaats van de vegetarische balletjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.