Ke­babs met fri­tes en wor­tel

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 705 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(79)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 79

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, grillpan, satéprikkers

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bereid de ovenfrites volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Meng ondertussen het gehakt met de helft van de kruiden, de couscous, het ei en peper en zout in een kom. Verdeel het gehakt in 8 porties en kneed elke portie om een saté­prikker. Verhit de grillpan en gril de kebabs in 8 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.
  3. Doe de peen in een schaal en meng er de honing, azijn en de rest van de kruiden door. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de kebabs met de frites en wortelsalade. Lekker met tzatziki (potje 190 g).

Tip:

Maak een dubbele portie kebabs en serveer deze de volgende dag in een pitabroodje; verwijder dan de satéprikkers. Serveer er een salade bij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 89 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.