Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Een­vou­di­ge ge­hakt­ha­chee met rijst

(300)waardeer
Een lekker wereldkeuken recept. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: vlees, rundergehakt, uien, tomatenpuree, champignons, kruidnagels, azijn, runderbouillontablet en zilvervliesrijst Wereldkeuken hoofdgerecht 4 personen 495 kcal
3 300

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

1. Verhit een hapjespan met antiaanbaklaag en bak het gehakt in 5 min. rul. Voeg de uien toe en bak 5 min. mee. Voeg de tomatenpuree, champignons, kruidnagels, azijn, het bouillon­tablet en 300 ml water toe. Roer door, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken. 2. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de rijst met de gehakthachee. Lekker met sperziebonen.

Tip

Maak een dubbele portie hachee en serveer deze de volgende dag als ovenschotel onder een laag (kant-en-klare) aardappelpuree.

Tip

U kunt de gehakthachee 1-2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Wijntip

Echo Falls Merlot

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 495 kcal
  • Eiwit 24 g
  • Vet 13 g
  • Koolhydraten 67 g
Tags