Een­vou­di­ge ge­hakt­ha­chee met rijst

(307)waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 307

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

  1. Verhit een hapjespan met antiaanbaklaag en bak het gehakt in 5 min. rul. Voeg de uien toe en bak 5 min. mee. Voeg de tomatenpuree, champignons, kruidnagels, azijn, het bouillon­tablet en 300 ml water toe. Roer door, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken.
  2. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de rijst met de gehakthachee. Lekker met sperziebonen.

Tip:

U kunt de gehakthachee 1-2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Tip:

Maak een dubbele portie hachee en serveer deze de volgende dag als ovenschotel onder een laag (kant-en-klare) aardappelpuree.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.