Pas­ta met cour­get­te en moz­za­rel­la

Dat de kaasschaaf heeft geholpen hoeft niemand te weten, dankzij de dunne courgetteplakjes ben jij vanavond een topkok!

(287)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Dat de kaasschaaf heeft geholpen hoeft niemand te weten, dankzij de dunne courgetteplakjes ben jij vanavond een topkok! 4 personen
3 287

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schaaf de courgettes met een kaasschaaf in plakjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de courgette met de rasp, het sap en helft van de olie in een kom, schep om en laat 10 min. marineren. Kook ondertussen pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Houd een paar blaadjes munt achter voor garnering en snijd de rest in reepjes.
  2. Verhit rest van olie in een koekenpan en bak de ham 3 min. Keer halverwege. Schep uit de pan en laat uitlekken op keuken­papier. Snijd de rucola grof en meng met de munt. Voeg de courgette met de marinade toe aan het achtergebleven bakvet en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  3. Giet de pasta af en voeg samen met de rucola toe aan het courgettemengsel. Schep om en verdeel over borden. Snijd de mozzarella in stukjes. Verdeel de mozzarella en de ham over de borden, garneer met de achtergehouden munt en serveer.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 575 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met courgette en mozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met cour­get­te en moz­za­rel­la

1
1
  • 2 courgette
  • 1 citroen

Schaaf de courgettes met een kaasschaaf in plakjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

2
2
  • 2 el olijfolie

Doe de courgette met de rasp, het sap en de olie in een kom, schep om en laat 10 min. marineren.

3
3
  • 300 g trottole
  • 15 g verse munt

Kook ondertussen pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Houd een paar blaadjes munt achter voor garnering en snijd de rest in reepjes.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 80 g Prosciutto di Parma

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ham 3 min. Keer halverwege. Schep uit de pan en laat uitlekken op keuken­papier.

5
5
  • 75 g rucola

Snijd de rucola grof en meng met de munt.

6
6

Voeg de courgette met de marinade toe aan het achtergebleven bakvet en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

7
7

Giet de pasta af en voeg samen met de rucola toe aan het courgettemengsel. Schep om en verdeel over borden.

8
8
  • 250 g mozzarella

Snijd de mozzarella in stukjes. Verdeel de mozzarella en de ham over de borden, garneer met de achtergehouden munt en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.