Groe­ne-kool­taart met cho­ri­zo en kaas

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 45

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • springvorm (doorsnede ca. 24 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In keukenmachine hazelnoten fijnmalen. Hazelnoten in kom doen en bloem en zout erboven zeven. 100 Gram boter toevoegen en met twee messen in kleine stukjes door bloem snijden. 100 Gram kwark toevoegen en met koude handen snel tot samenhangende deegbal kneden. Deegbal afgedekt ca. 20 minuten in koelkast laten rusten. Intussen peterselie fijnhakken. Kaas in kleine stukjes snijden. Eieren loskloppen met rest van kwark. Kaas, 3/4 deel van peterselie en peper erdoor kloppen. Chorizo in blokjes snijden. In roerbakpan rest van boter verhitten en op laag vuur de kool al omscheppend ca. 2 minuten bakken. Chorizo door kool mengen en nog ca. 1 minuut meewarmen. Kool door eiermengsel scheppen. Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem. Deeg uitrollen tot ronde lap van ca. 1/2 cm dik en 5 cm groter dan vorm. Vorm invetten en bekleden met deeg. Koolmengsel er-over verdelen. Tot gebruik in koelkast zetten.
  2. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Taart in midden van oven ca. 40 minuten bakken. Kwarteleieren boven taart breken en bestrooien met rest van peterselie. Taart terugdoen in oven en in nog ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.110 kcal
  • eiwit 49 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 79 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.