Ci­troen­taart

  • nagerecht
  • 8 stuks
  • 420 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 u. 25 min. wachten
(378)waardeer
frans nagerecht 8 stuks
3 378

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • deegroller
  • lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede), ingevet
  • bakpapier
  • blindbakvulling of gedroogde peulvruchten

Bereiden

Splits 1 ei, gebruik alleen de dooier. Meng in een kom de bloem en 2 el basterdsuiker met een mespunt zout. Voeg de dooier, de boter en 1 el water toe en kneed snel tot een samenhangende deegbal. Laat de deegbal afgedekt in de koelkast 30 min. rusten. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het aanrecht en de deegroller met bloem. Rol het deeg uit tot een ronde lap, ca. 3 cm groter dan de vorm. Bekleed de taartvorm met het deeg. Leg bakpapier op het deeg en vul het met de blindbakvulling. Bak de taartbodem in 15 min. lichtbruin en stevig. Verwijder de blindbakvulling en het papier en bak de taartbodem nog 10 min. Rasp de schil van 1 schoongeboende citroen. Pers beide citroenen uit. Klop het eiwit van het gesplitste ei met de 2 andere eieren los met de rest van de basterdsuiker. Roer het citroensap, het citroenrasp en de slagroom erdoor. Schenk het ei-citroenmengsel voorzichtig in de taartbodem. Schuif de taart in de oven en laat de citroenvulling in 30 min. stevig worden. Laat afkoelen en bestrooi met de poedersuiker.

Tip:

U kunt de taart 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bestrooi voor serveren met poedersuiker.

video

Blind bak­ken

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.