Ci­troen­taart

  • gebak
  • 8 stuks
  • 420 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 55 min. oventijd
(389)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans gebak 8 stuks
3 389

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Keukenspullen
  • deegroller
  • lage taartvorm (Ø 26 cm)
  • bakpapier
  • blindbakvulling

Bereiden

  1. Splits het ei. Meng in een kom de bloem en 2 el basterdsuiker met het zout. Voeg de dooier, boter en het water toe en kneed snel tot een samenhangende deegbal. Laat de deegbal afgedekt in de koelkast 30 min. rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het aanrecht en de deegroller met bloem. Rol het deeg uit tot een ronde lap, ca. 3 cm groter dan de vorm. Vet de taartvorm in. Bekleed de taartvorm met het deeg. Leg het bakpapier op het deeg en vul het met de blindbakvulling. Bak de taartbodem in ca. 15 min. lichtbruin en stevig. Verwijder de blindbakvulling en het papier en bak de taartbodem nog ca. 10 min.
  3. Boen de citroen schoon, rasp de schil van de helft van de citroen. Pers alle citroenen uit. Klop het eiwit van het gesplitste ei met de andere eieren los met de basterdsuiker. Roer het citroensap, het citroenrasp en de slagroom erdoor. Schenk het ei-citroenmengsel voorzichtig in de taartbodem.
  4. Schuif de taart in de oven en laat de citroenvulling in ca. 30 min. stevig worden. Laat afkoelen en bestrooi met de poedersuiker.

bewaartip:

Je kunt de taart 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bestrooi voor serveren met poedersuiker.

video

Blind bak­ken

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Citroentaart

terug naar recept

Ci­troen­taart

1
1
  • 1 ei
  • 175 g patentbloem
  • 175 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 mespunt zout

Splits het ei. Meng in een kom de bloem en 2 el basterdsuiker met het zout.

2
2
  • 100 g boter
  • 1 el kraanwater

Voeg de dooier, boter en het water toe en kneed snel tot een samenhangende deegbal. Laat de deegbal afgedekt in de koelkast 30 min. rusten.

3
3

Verwarm de oven voor op 175 °C.

4
4
  • 10 g patentbloem

Bestuif het aanrecht en de deegroller met bloem. Rol het deeg uit tot een ronde lap, ca. 3 cm groter dan de vorm.

5
5
  • 2 g boter

Vet de taartvorm in. Bekleed de taartvorm met het deeg.

6
6

Leg het bakpapier op het deeg en vul het met de blindbakvulling. Bak de taartbodem in ca. 15 min. lichtbruin en stevig.

7
7

Verwijder de blindbakvulling en het papier en bak de taartbodem nog ca. 10 min.

8
8
  • 2 citroenen

Boen de citroen schoon, rasp de schil van de helft van de citroen. Pers alle citroenen uit.

9
9
  • 2 eieren
  • 125 g lichtbruine basterdsuiker

Klop het eiwit van het gesplitste ei met de andere eieren los met de basterdsuiker.

10
10
  • 75 ml slagroom

Roer het citroensap, het citroenrasp en de slagroom erdoor. Schenk het ei-citroenmengsel voorzichtig in de taartbodem.

11
11
  • 175 g poedersuiker

Schuif de taart in de oven en laat de citroenvulling in ca. 30 min. stevig worden. Laat afkoelen en bestrooi met de poedersuiker.

bewaartip:

Je kunt de taart 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bestrooi voor serveren met poedersuiker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.