Ba­ke­well taart

Britten zijn dol op bakken. En wij ook, met deze heerlijke Engelse amandeltaart.

  • gebak
  • 12 personen
  • 465 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 u. 5 min. oventijd
(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels gebak Britten zijn dol op bakken. En wij ook, met deze heerlijke Engelse amandeltaart. 12 personen
3 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef de bloem boven een kom. Snijd 125 g boter in blokjes en meng met het zout met je vingertoppen door de bloem, tot een kruimelig mengsel ontstaat. Voeg het water toe en kneed tot een samenhangend deeg.
  2. Vet de quichevorm in met boter. Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem en zijkanten van de vorm en druk goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem en snijd de randen eventueel bij. Laat afgedekt nog 30 min. rusten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek de deegbodem met bakpapier, doe de blindbakvulling erin en bak ca. 15 min. in de oven. Neem uit de oven en verwijder de vulling en het bakpapier. Zet de bodem nog ca. 5 min. in de oven. Laat afkoelen op een rooster.
  4. Bestrijk de taartbodem gelijkmatig met de confiture. Smelt de rest van de boter in een steelpan. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
  5. Meng de gesmolten boter, eieren, suiker, het citroenrasp en -sap en het amandelmeel in een kom. Verdeel het amandelmengsel (frangipane) over de confiture.
  6. Bestrooi de bovenkant van de taart met het amandelschaafsel en bak in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Controleer na 35 min. of de taart gaar is. Hij is gaar als hij een beetje gerezen en goudbruin gekleurd is.
video

Blind bak­ken

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 65 mg
  • vezels 3 g
Tags

Bakewell taart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­ke­well taart

1
1
  • 250 g bloem
  • 125 g koude boter
  • ½ tl zout

Zeef de bloem boven een kom. Snijd de boter in blokjes en meng met het zout met je vingertoppen door de bloem, tot een kruimelig mengsel ontstaat.

2
2
  • 4 el koud water

Voeg het water toe en kneed tot een samenhangend deeg.

3
3
  • 2 g koude boter

Vet de quichevorm in met boter. Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem en zijkanten van de vorm en druk goed aan.

4
4

Prik met een vork gaatjes in de bodem en snijd de randen eventueel bij. Laat afgedekt nog 30 min. rusten in de koelkast.

5
5

Verwarm de oven voor op 200 °C.

6
6

Bedek de deegbodem met bakpapier, doe de blindbakvulling erin en bak ca. 15 min. in de oven. Neem uit de oven en verwijder de vulling en het bakpapier.

Blind bakken

Instructievideo

00:50 min.

7
7

Zet de bodem nog ca. 5 min. in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

8
8
  • 8 el frambozenconfiture

Bestrijk de taartbodem gelijkmatig met de confiture.

9
9
  • 175 g koude boter
  • 1 citroen

Smelt de boter in een steelpan. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

10
10
  • 2 eieren
  • 175 g kristalsuiker
  • 200 g amandelmeel

Meng de gesmolten boter, eieren, suiker, het citroenrasp en -sap en het amandelmeel in een kom.

11
11

Verdeel het amandelmengsel (frangipane) over de confiture.

12
12
  • 3 el amandelschaafsel

Bestrooi de bovenkant van de taart met het amandelschaafsel en bak in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

Tip: Dek af met aluminiumfolie als de taart te bruin dreigt te worden.

13
13

Controleer na 35 min. of de taart gaar is. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Hij is gaar als hij een beetje gerezen en goudbruin gekleurd is.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.