Gar­na­len-krab­koek­jes

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch 4 personen
3 30

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Korstjes van brood afsnijden en brood (in keukenmachine) verkruimelen. Garnalen fijnhakken. In vergiet krab laten uitlekken. In kom ei loskloppen. Helft van peterselie erboven fijn knippen. Broodkruim, garnalen, krab, slagroom en mayonaise erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper en tot 8 ronde koekjes vormen. Koekjes tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
  2. In koekenpan boter verhitten en koekjes in 5 à 6 minuten goudbruin bakken, halverwege voorzichtig keren. Intussen rest van peterselie boven ravigotesaus fijn knippen en erdoor roeren. Sla over vier borden verdelen. Koekjes erop leggen. Saus apart erbij serveren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 38 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.