Pain de Bou­log­ne met Saint Al­bray en zon­ge­droog­de to­maat­jes

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans lunch 4 personen
3 8

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In kom boter en tapenade tot smeuïg mengsel roeren. Saint Albray in 8 plakken en tomaatjes in plakjes snijden. Sneetjes Pain de Boulogne aan één zijde dun besmeren met tomatenboter. Beleg achtereenvolgens 4 sneetjes brood, met boterzijde naar boven met botersla 1 plak Bretonse ham, 2 plakjes Saint Albray en reepjes zongedroogde tomaatjes. Sandwiches afdekken met 4 sneetjes brood met beboterde zijde naar onder. Aan elke satéprikker 1 cherrytomaatje, 1 blaadje basilicum en 1 zwarte olijf rijgen. Sandwiches diagonaal doorsnijden en in elke sandwich 1 prikker steken.

Tip:

Ook verfrissend met geroosterde paprika's in plaats van gedroogde tomaatjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.