Cup­ca­ke met cour­get­te en zon­ge­droog­de to­maat

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 270 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 5 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 12 stuks
2 30

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 openingen, 12 papieren cakevormpjes, staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de cakevormpjes over de openingen van de muffinvorm. Rasp de courgette en knijp het overtollige vocht er met de hand uit.
  2. Verwarm de melk in een steelpannetje tot lauwwarm. Klop de boter los met een mixer. Voeg de eieren en peper en zout naar smaak toe. Klop het bakmeel, de kaas en de melk erdoor. Snijd de tomaten in reepjes en roer door het beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cupcakes in ca. 20-25 min. goudbruin en gaar. Laat 5 min. afkoelen in de vorm en laat vervolgens in ca. 2 uur buiten de vorm verder afkoelen.
  3. Mix de roomkaas met een garde en breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de afgekoelde cupcakes met het roomkaasmengsel en decoreer met de olijven.
video

Cup­ca­kes ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.