Pata­tas bra­vas met bief­stuk en broc­co­li

Niet de biefstuk, maar de gekruide aardappelblokjes stelen hier de show.

(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Niet de biefstuk, maar de gekruide aardappelblokjes stelen hier de show. 4 stuks
2 70

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de aardappelen schoon en kook ze in de schil 10 min. Giet af, laat iets afkoelen en snijd de aardappelen in stukjes. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de aardappelen in 10-12 min. bruin en gaar. Bestrooi ze met het paprikapoeder, de oregano, tijm en zout en schep om.
  2. Kook ondertussen de broccoli in 8 min. in water met zout beetgaar.
  3. Dep ondertussen de biefstukken droog en bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak, zodra de belletjes van de boter zijn verdwenen, de biefstukken naar smaak rare, medium of welldone (3, 4 of 6 min.). Laat de biefstukken op een warm bord onder een deksel 5 min. rusten. Snijd de champignons in plakjes. Bak in die tijd de champignons in het achtergebleven vet.
  4. Verdeel de biefstukken over de borden en schep de champignons erop. Leg de broccoli en patatas bravas erbij. Lekker met ketchup en mayonaise.
video

Aard­ap­pe­len bak­ken

Instructievideo - 02:06 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Patatas bravas met biefstuk en broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pata­tas bra­vas met bief­stuk en broc­co­li

1
1
  • ¾ kg aardappel
  • 6 el zonnebloemolie

Boen de aardappelen schoon en kook ze in de schil 10 min. Giet af, laat iets afkoelen en snijd de aardappelen in stukjes. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de aardappelen in 10-12 min. bruin en gaar.

2
2
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde tijm

Bestrooi ze met het paprikapoeder, de oregano, tijm en zout en schep om.

3
3
  • 600 g broccoli

Kook ondertussen de broccoli in 8 min. in water met zout beetgaar.

4
4
  • 4 biefstukken
  • 50 g boter

Dep ondertussen de biefstukken droog en bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak, zodra de belletjes van de boter zijn verdwenen, de biefstukken naar smaak rare, medium of welldone (3, 4 of 6 min.).

5
5
  • 250 g champignons

Laat de biefstukken op een warm bord onder een deksel 5 min. rusten. Snijd de champignons in plakjes. Bak in die tijd de champignons in het achtergebleven vet.

6
6

Verdeel de biefstukken over de borden en schep de champignons erop. Leg de broccoli en patatas bravas erbij. Lekker met ketchup en mayonaise.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.